preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Učenica generacije na prijemu kod gradonačelnika

Autor: Martin Miharija, 17. 6. 2016.

Za najuspješnije učenike završnih razreda osnovnih škola grada Rijeke priređen je svečani prijem u Salonu grada Rijeke. Među 24 pozvanih učenika generacije riječkih škola našla se i Klara Krečar, učenica 8.a razreda naše škole.

Izvor: www.rijeka.hr     

Da bi postali učenikom odnosno učenicom generacije morali ste postići izvrstan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja u osnovnoj školi, ponašati se uzorno, isticati se u izvannastavnim aktivnostima u školi i biti uspješni u aktivnostima izvan nje. Uz sve to poželjno je da ste ostvarili i uspjehe na natjecanjima, sudjelovali u smotrama i postigli zavidne rezultate na natječajima.

Dodamo li uz sve to i srdačnost, dječju iskrenost, pristupačnost i otvorenost kakvu ima Klara, slika o našoj najboljoj učenici je potpuna.

Čestitamo!

Na svečanom prijemu kod gradonačelnika Vojka Obersnela našoj Klari je potporu pružila njena razrednica, Emilija Cuculić. Njih dvije su, nasmijane i uzbuđene, uspjele iznenaditi gradonačelnika. Naime, držeći se dobrog starog  običaja da se u goste nikada ne ide praznih ruku, Klara je primivši čestitke i nagradu od gradonačelnika, uzvratila na najbolji način i to – poklonom. Gradonačelniku je Klara uručila primjerak ovogodišnjeg izdanja Bobice, školskog lista naše škole. Na radost čitanja njemu osobno i svima u njegovu uredu.

Izvor: www.rijeka.hr     

Uz gradonačelnika, na svečanosti su bili nazočni i njegov zamjenik, zatim pročelnica Odjela za odgoj i školstvo, mnogobrojni učitelji i ravnatelji osnovnih škola, ali i roditelji nagrađenih učenika. Prijem su obilježili jedna kratka violinska izvedba, govor gradonačelnika, riječi zahvale jednog od nagrađenih učenika, te puno, puno čestitanja, fotografiranja, intervjua i snimanja.

Osim čestitki i riječi ohrabrenja koja nam je uputio naš gradonačelnik, upamtili smo jednu njegovu rečenicu koju vam, tek ponešto izmijenjenu, prenosimo:

„Ostanite takvi kakvi jeste. Budite posebni… Neka vam na vašem životnom putovanju putokaz bude misao slavnog irskog pisca G. B. Shawa: Dok većina primjećuje stvari oko sebe i pita se zašto, vi sanjajte o stvarima koje nitko ne vidi, stvarima kojih još nema i pitajte se zašto ne.“

 
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Korisni linkovi

Vijesti
Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju