preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Završna svečanost osmaša

Autor: Martin Miharija, 2. 7. 2018.

Još smo jednu generaciju osmaša ispratili iz osnovnoškolskih klupa. Na svečanosti koja je održana u petak, 29. lipnja 2018. u 18 sati prisjetili smo se zajedničkih trenutaka, nagradili najuspješnije i, na rastanku, razmijenili najljepše želje.

Priredbu je osmislila prof. Maja Bolić, a za izvrsno odrađenu tehničku podršku zahvaljujemo vjeroučitelju Zlatanu Kupčaku. Kao vrsni voditelji istaknuli su se učenici Lucija Kamber i Lucijan Mofardin

Čarobnim zvucima flaute, menuetom Johanna Sebastiana Bacha, okupljenim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima predstavila se naša Anna Lukanec i time dokazala zašto je glazbena škola njezin odabir u nastavku školovanja.

Anna Lukanec
 
Lucija Kamber
 
Dina Vlahović
 

Potom su učenice Anna Lukanec, Lucija Kamber i Dina Vlahović pročitale tekstove posvećene svojim razrednicima Svijetlani Miljković i Martinu Mihariji, ali i učiteljicama Nataliji Požarac i Mirjani Komesarović.

Na iznenađenje mnogih iskusnih roditelja i učitelja koji su do sada već imali prigodu prisustvovati rastancima osmaša, uslijedio je kviz koji su izradili učenici, a koji je bio namijenjen njihovim razrednicima. Svaki je razrednik odgovarao na sedam pitanja o svom razredu i učenicima iz razreda. Svi smo uživali u sjajnim dosjetkama, ali i briljatnim odgovorima razrednika naših osmaša.

Svečanost je bila i prigoda da se uruče nagrade učenicima koji su osam godina prošli odličnim uspjehom, te koji su se istaknuli postignutim rezultatima u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, a to su: Loren Bubnić, Sara Budimir, Maša Gerdević i Dina Vlahović iz 8.a, te Lucija Kamber, Anna Lukanec, Nika Miculinić i Darian Pupovac Pirija iz 8.b razreda.

Loren Bubnić
 
Sara Budimir
 
Maša Gerdević
 
Nika Miculinić Darian Pupovac Pirija

Nakon uručenih nagrada  ravnateljica je proglasila učenika generacije – Lucijana Mofardina iz 8.a razreda. Naš je Lucijan učenik OŠ Brajde tek dvije godine, no usprkos tome istaknuo se, osim izvrsnim uspjehom i uzornim vladanjem, sudjelovanjem u natječajima znanja i smotrama, javnim nastupima, sudjelovanjem u svečanim programima te je time dao svoj  doprinos u promicanju ugledu škole. Da je doista svestran, Lucijan nam je dokazao i izvođenjem dviju pjesama. Pjesmu „Put ka sreći“ čiji je autor Goran Bare, izveo je na električnoj gitari uz pratnju profesorice Maje Bolić. Druga pjesma „Školo Brajda, došao je kraj“  Lucijanovo je autorsko djelo te ju je izveo sa strašću i zanosom kojim je samo potvrdio širok raspon svoje darovitosti.

Lucijan Mofardin

Na kraju programa razrednik 8.b razreda Martin Miharija uputio je riječi podrške i zahvale učenicima. Potom su razrednici uručili svjedodžbe, ali i pohvalnice onima koji su u osmome razredu prošli odličnim uspjehom i bili uzornoga vladanja.


Dragi naši osmaši,

Ono što vam želimo je zdravlje i sreću – da budete sretni i zadovoljni sobom.

Želimo vam da preuzmite nadzor nad vlastitim životima i to što prije, jer ako to ne napravite, netko drugi sigurno hoće.

I onda kada vam se zatvore jedna vrata na putu prema sreći, nemojte dugo čekati i gledati u njih, pogledajte oko sebe, negdje su se sigurno otvorila neka druga.
(Helen Keller)


   
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Korisni linkovi

Vijesti
Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju