2016-10-04 10:55:00

Obilježili smo Dan policije

U sklopu obilježavanja Dana policije, 28. rujna, i njezinoga zaštitnika sv. Mihovila organizirano je demonstriranje policijskih poslova, te predstavljanje dijela policijske opreme i tehnike. Predstavljanje se održalo na riječkom Korzu u jutarnjim satima. 

Učenici 7.a razreda sa svojom  su razrednicom tijekom 3. školskog sata prošetali  do Korza te sa zanimanjem pogledali policijsko predstavljanje.

Mogla su se vidjeti policijska vozila – policijski motocikl, „presretač“, te kombi vozilo za obavljanje očevida u prometu.

Učenici su iskušali simulator vožnje. Svi su htjeli, makar virtualno, probati voziti motocikl.

Međutim, jako su ih zanimali i forenzični poslovi, odnosno prikaz kriminalističke tehnike gdje su postavili puno pitanja policijskom službeniku, a mogli su ostaviti i svoje otiske. Neki su učenici (muškog roda) sa zanimanjem pogledali opremu interventne policije, a svi su rado (iako oprezno) dotaknuli policijskog psa za detekciju eksploziva, nakon čega su se s njime i fotografirali.

Učenicima je bilo lijepo, zabavno, a usto i poučno.  Možemo zaključiti da je postignut cilj – razvijanje međusobnog povjerenja i suradnje između građana, djece i policije.


 
 
 
 

 


Osnovna škola "Brajda" Rijeka