2017-04-19 12:44:20

Smoothie love connecting people - vijest iz PSP-a

Učenici PSP-a u školi Brajda (koji je nedavno promijenio naziv u poludnevni boravak - PDB) sudjelovali su tijekom mjeseca ožujka ove godine u europskom projektu EAThink. Ovaj projekt uključuje osnovne i srednje škole na europskoj razini sa ciljem osvještavanja kritičkog razumijevanja prema zdravoj i sigurnoj hrani, održivim sustavima hrane, gospodarenju otpadom i ostalim globalnim izazovima.

EAThink projekt provodi mnoge aktivnosti poput  međunarodnih fotografskih natječaja, promoviranje školskih vrtova ili na primjer međunarodnih posjeta i radionica. Učenici našeg PSP-a odlučili su sudjelovati na natječaju EAThinka-a čiji je naziv „Tanjur pun dobrote“ koji je u Hrvatskoj provodila Udruga „Žmergo“ iz Opatije. Sudionici natječaja trebali su snimiti videouradak u trajanju od 30 sekundi koji bio obuhvatio i promovirao najvažnije ciljeve EAThink projekta na području uzgoja hrane, bacanja hrane i odgovorne kupovine i potrošnje hrane.

Na natječaju je sudjelovalo ukupno 34 osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske sa ukupno 396 učenika i 50-ak mentora. Naša filmska ekipa brojila je ukupno 9 članova. Glumili su Leon Kristof, Amra Neziri, Anđela Mustač, Patrik Čerčinović, Amdija Beganaj i Mateo Talić. U projektu su sudjelovala i dvije mentorice: Ivona Križić (apsolvent Edukcijsko-rehabilitacijskog fakulteta) i voditeljica PSP-a Jadranka Krklec (dipl. soc. pedagog). Tehničku podršku u snimanju i obradi videouratka pružio nam je Marin Sušlić (student Fakulteta za multimedije).

Videouradak pod nazivom „Smoothie love“  ušao je u pobjedničku skupinu, a Leon Kristof  proglašen je najboljim glumcem čitavog natječaja. Videouradak možete vidjeti na Youtube kanalu Udruge „Žmergo“ (popis za reprodukciju, redni broj 32). Video materijali će će biti prikazan  i u ostalim zemljama Europe koje su sudjelovale u projektu Ethink-a (Austrija, Cipar, Francuska, Italija, Mađarska, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska).

Uz čestitke koje šaljemo pobjedničkoj ekipi, iskreno se ponosimo našim najboljim glumcem. Želimo mu još puno uspjeha i filmskih nastupa!

U prilogu prizor iz filma „Smoothie Love“.Anđela Mustač i Leon Kristof


Osnovna škola "Brajda" Rijeka