preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Naši talenti ponovo zadivljuju: Y-factor je postao tradicija

Autor: Anna Lukanec, 14. 4. 2016.

Treću godinu zaredom, naši učenici su nam pokazali svoje talente na još jednom talent-showu „Y factor“. 

Sve je počelo „davne“ 2014. godine u povodu Dana darovitih kada su profesorice engleskog i francuskog jezika Alenka Poropat, Danica Stevović, Dora Božanić i Vesna Benić  i naša profesorica glazbene kulture Maja Bolić odlučile saznati koji se talenti kriju u našoj školi. Kasnije smo saznali da puno učenika pomno skriva talent, ali vrijeme je da ih otkriju.

Prednatjecanje održava se tijekom mjeseca ožujka, a finale u travnju. Ni ova godina nije bila iznimka. Ove se godine finale održalo 7. travnja 2016. godine u 13.30 sati.  Učenici od prvog do osmog razreda došli su podržati svoje kolege iz razreda u učionici engleskoga jezika, koja je bila pretijesna za sve zainteresirane. Bilo je toliko publike u učionici da su neki od njih morali stajati.

Kada su naši voditelji  Alek Blečić (5.a) i Leon Negovetić (5.b) započeli najavili početak showa, činilo se kao da je to prava stvar koju gledamo na TV-u. Postalo je još stvarnije kad su nam predstavili žiri u sastavu - Martin Miharija (profesor matematike i informatike), Svjetlana Pantoš (učiteljica u produženom boravku) i dva učenika Hana Šinković (7.b) i Ivan Zec (8.b).

Voditeljski dvojac: Leon i Alek 3/4 prosudbenog povjerenstva

Četrnaest učenika su nam zaslužila prolazak u finale zahvaljujući svojemu talentu: Chiara, Zoa i Enia, Lana, Stella i Magali, Leonora, Muhamet i Ramadan, Vita, Magdalena, Anđela, Amra, Manuela i Nefisa, Stella, Hira, Amdija, Antonia, Leana Beattrice.

Pobijedila je Hira Beganaj koja je nastupom i glasom oduševila sve članove žirija i dobila najveći mogući broj bodova, a ni publika nije ostala ravnodušna.  

Beattrice Noela Paladin svojim je nježnim glasom prepunim emocija osvojila srca publike i time osvojila  drugo mjesto.

A treće su mjesto osvojili Amdija Beganaj koji je pokazao svoj talent na bubnju i uz čiju su glazbu svi poskakivali i Leana Jureković koji je zaplesala zumbu te nas svojim plesnim pokretima odvela u neke egzotične zemlje. Mala Lane Negovetić iz 1.a  osvojila nas je prekrasnim čistim glasom kao i srdačnim osmijehom.

Pozivamo vas da budete hrabri i sljedećih godina i da pokažete svima ono što radite najbolje jer sada službeno možemo reći - naš školski talent-show „Y Faktor"  postao je tradicijom.

   
   
   
   
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Korisni linkovi

Vijesti
Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju