Mali kuhari
Autor: Zvonimira Anić, 3. 11. 2016.
Bliskom suradnjom naših najmlađi i najstarijih učenika pokazali smo naše pekarske vještine. U četvrtak, 20. listopada 2016., učenici 1.b i skupina Mladih kemičara, u ranim su jutarnjim satima, točnije u 7:30 sati, prionuli na posao. Odlučili su umijesiti kruh za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježavaju u mjesecu listopadu. To je vrijeme kad pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, izvor života te simbol dobra i blagostanja.
Učenici 1. b s veseljem su i uz pomoć starijih učenika i profesorice kemije Maje Tonković, naučili kako umijesiti kruh. Izradili su pletenice koje su naše kuharice ispekle u kuhinji. Dok se školom širio miris kruha s nestrpljenjem smo čekali da se pletenice ispeku jer znamo da je kruh najbolji i najslađi dok je još topao, hrskav i mekan. A kad su bili gotovi, kušali smo naše krušne proizvode i zaključili da smo bili odlični kuhari. Mladi su kemičari, uz pletenice, pripremili vrlo ukusan i zdrav kruh od bučinih i zobenih sjemenki za našu školsku svečanost koja se održala sljedećeg dana.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |