Čime se bave mladi kemičari (podsjetnik na šk. god. 2016./17.)
Autor: Martin Miharija, 14. 9. 2017.
Nači mladi kemičari su i protekle šk. godine bili aktivni. Dodatna nastava kemije organizirana je prema sklonostima učenika sedmih i osmih razreda. Osim toga, aktivni su bili i u suradnji s učenicima nižih razreda i te u planiranju radionica.
Evo nekih prošlogodišnjih zanimljivih tema i radionica koje su bile pvezane uz školsku temu – Jedi(mo) zdravo!
Je li med pravi? – testovi za kvalitetu meda
Priprema jednostavnih jela i slastica: palačinke, kajgana, riža sa sjemenkama, integralni keksi, kolač sa jabukama i mrkvom.
Obilježavanje: Dani kruha – pečenje kruha, izrada pletenice; U susret Božiću – priprema medenjaka s pšeničnim i zobenim brašnom; Pripreme za Uskrs – pripremanje jaja u gnijezdu od pletenica.
Sudjelovanje na natjecanju Prehrana iz nekonvencionalnih izvora – biljke iz prirode koje je moguće pripremiti u obliku juha, variva, pečenih ili pohanih jela, slastica, sokova, čajeva, začina.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |