preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica o životinjama

Autor: TIN VRSALOVIĆ, 11. 4. 2018.

U vremenima kada nije lako ostati čovjekom, nekako nam se čini da svi polako zaboravljaju da niti životinjama nije bolje…Iz tog razloga dana 23. veljače 2018. godine posjetila nas je gospođa iz Udruge za zaštitu životinja koja ujedno volontira u jednom riječkom azilu za napuštene i zaboravljene životinje.

Održala nam je dvije radionice na kojima smo pričali o ljubimcima, a ponajviše o psima. Na prvoj radionici razgovarali smo o opravdanjima koja ljudi imaju za napuštanje pasa kao što su financije, agresivnost pasa, premali prostor za život itd. Podjelili smo se u tri grupe te smo računali koliko novaca je potrebno za kupovinu svih neophodnih stvari za psa. Imali smo velikog, srednjeg i malog psa pa je tako uz velikog psa išla i velika posudica s hranom, velika uzica, veliki krevet... Moja grupa imala je srednjeg psa i mora se priznati da je potrebno dosta novaca kako bi se ispunili svi životni uvjeti psu, ali i dosta vremena jer je pas jako društvena životinja. Za domaću zadaću imali smo zadatak  uživiti se u ulogu da smo neki kućni ljubimac, kako provodimo vrijeme i što nam je sve potrebno za zdrav i kvalitetan život. Naši radovi završili su na panou u učionici.

Nakon dva tjedna, dana 9. ožujka 2018. godine, posjetila nas je ponovno ista gospođa i prvo smo sve ponovili od predhodnog sata, a onda smo pričli o tome tko ima kojeg ljubimca, kako se njegov ili njezin ljubimac ponaša te što mu je sve potrebno. Ova radionica bila je o zdravoj prehrani pasa te smo naučili čime nikako ne smijemo hraniti pse jer to može biti za njih čak i kobno, ali i namirnice koje vole i smiju jesti. Također, donijela je umjetnu kakicu kako bismo naučili koliko je jednostavno istu pokupiti na ulici nakon nužde našeg ljubimca.

Na kraju smo dobili letke o kućnim ljubimcima i gospođa nam je rekla da se svake godine na Velom vrhu održava šetnja pasa iz azila. Kaže da je to psima najbolji dan u godini jer se istrče, umore i upoznaju nove pseće  i ljudske prijatelje. I vi se možete uključiti u tu veselu šetnjicu. To ne traži veliki trud, a psu je ogromno veselje!

 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Korisni linkovi

Vijesti
Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju